News Flash:

Zuppa inglese

2 Mai 2011
1434 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7538 RON (+0.0029)
USD: 4.2013 RON (+0.0025)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Zuppa inglese
Ingrediente: 3 galbenusuri 1/2 litru lapte 50 gr. faina 90 gr. zahar 20 gr. unt 3-4 linguri de cacao coaja de la o lamaie 1 praf de vanilie Alchermes, Rosolio, Marsala piscoturi (sau pandispan) Mod de preparare: Se pun galbenusurile intr-un castron cu zaharul, se amesteca bine iar cand zaharul s-a topit, adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin si vanilia. Punem compozitia intr-o cratita de teflon, adaugam coaja de lamaie, nu rasa, intreaga si lasam sa fiarba, la foc potrivit catre mic, amestecand cu lingura. Cand compozitia s-a ingrosat, dam deoparte, scoatem coaja de lamaie si adugam untul, apoi lasam crema sa se raceasca. Inainte sau dupa ce s-a racit, impartim in doua crema si o parte o amestecam cu cateva linguri de cacao. Cand s-a racit crema, preparam zuppa inglese, in modul urmator: insiropam (eventual stropim) piscoturile (sau pandispanul), facem un strat intr-o forma in care dorim sa-l lasam la frigider, deasupra punem un strat de crema, apoi alt strat de piscoturi si un strat de crema de cacao impreuna cu piscoturi ca ultimul strat. Piscoturile nu trebuiesc insiropate prea mult. Putem sa le stropim sau sa le dam deasupra cu pensula inmuiata in lichiorul pe care il folosim. Cand am terminat, punem in frigider, cateva ore (minim 4-5 ore), inainte de a servi. Rasturnam forma pe o farfurie iar apoi taiem si servim daca dorim si cu frisca deasupra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chec
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2881 viz    0 com
3929 viz    0 com
4093 viz    0 com
1833 viz    0 com
1390 viz    0 com
7997 viz    0 com
5790 viz    0 com
1300 viz    0 com
2270 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1632 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013333 (s)