News Flash:

Zici ca vrei ceva bun si nu stii ce sa gatesti? Eu zic sa faci o placinta cu branza si spanac

20 Iunie 2017
5267 Vizualizari | 0 Comentarii
Ai dori placinta cu branza si spanac? De ce nu incerci sa o prepari acasa? Este mai simplu decat ai fi crezut si in plus, mult mai sanatoasa decat cea cumparata de la patiserie.
Ingrediente:
1 paghet aluat de foietaj
500 g spanac
200 g telemea de vaca
100g branza de vaci
1 ceapa
4 oua
2 catei de usturoi
1/2 lingurita nucsoara
sare
piper
Mod de preparare:
Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o tigaie incapatoare pana devine sticloasa. Adauga apoi usturoiul tocat si spanacul congelat, sau proaspat, tocat marunt. Caleste totul pana ce apa lasata de ceapa si spanac se evapora. Stinge apoi aragazul si lasa compozitia sa se raceasca.
Intre timp, adauga telemeaua si branza de vaci in roboul de bucatarie. Paseaza bine pana obtii o crema. Incorporeaza apoi ouale.
Toarna compozitia obtinuta peste spanac si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga nucsoara.
Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt adauga o foaie de aluat de foitaj. Unge-o bine cu unt topit sau cu ulei, apoi toarna compozitia de branza cu spanac. Acopera totul cu cea de-a doua foaie de aluat.
Coace placinta pana cand aluatul este bine rumenit. Las-o apoi sa se raceasca inainte de a o taia.
Serveste placinta ca atare, alaturi de o salata de rosii su oregano si busuioc.
sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

usturoi placinta
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1540 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020968 (s)