News Flash:

Zana zapezii - prajitura pentru Revelion, cu branza de vaci si fructe

29 Noiembrie 2016
47771 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:
6 linguri de faina
6 oua
6 linguri de zahar
3 linguri de apa
1 varf de cutit praf de copt

Pentru crema de branza:
15 gr gelatina alimentara
500 gr branza de vaci
500 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
3 linguri de zahar pentru budinca + 3 linguri de zahar pentru branza
2 plicuri zahar vaniliat
250 ml frisca
50 gr ciocolata alba

Pentru topping:
1 plic de gelatina rosie
aprox 1 kg de cirese

Mod de preparare:

Incepem cu blatul: Batem albusurile spuma tare apoi adaugam apa si mixam. Adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o paleta de lemn usor sa nu se lase spuma. Coacem intr-o forma de 25×39, unsa cu putina grasime si tapetata cu faina, la foc potrivit timp de 15 – 20 minute.

Facem proba cu scobitoarea si daca blatul e copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua pe orizontala.

Pana se raceste blatul pregatim crema: Intr-o craticioara preparam budinca conform instructiunilor de pe plic si dupa ce oprim focul adaugam gelatina dizolvata in 3 linguri de apa rece. Amestecam in budinca pana gelatina se dizolva de tot si lasam sa se raceasca.

Branza impreuna cu 3 linguri de lapte, zaharul,  zaharul vaniliat o mixam bine . Adaugam budinca treptat si mixam, apoi frisca si ciocolata rasa. Amestecam si mai adaugam putina esenta de vanilie.

Asamblam prajitura:
Punem prima parte de blat, apoi jumatate din crema, a doua jumatate de blat si restul de crema. Deasupra asezam ciresele curatate de samburi.
Bagam prajitura la frigider 3 ore apoi preparam gelatina de culoare rosie conform indicatiilor de pe plic, scoatem tava de la frigider si punem gelatina cu lingura pana acoperim prajitura complet.

Lasam 10 de minute la rece prajitura sa se intareasca bine gelatina apoi in sfarsit putem sa o taiem felii.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1953 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024458 (s)