News Flash:

Zacusca de vinete

10 Octombrie 2013
1888 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg gogosari
5 kg vinete
3 kg ardei capia rosu
2 l ulei
1.5 kg ceapa
800 gr bulion
sare

Mod de preparare:

Se coc pe rand vinetele, ardeii si gogosarii. Vinetele se lasa la scurs aproximativ 1 ora. Se dau prin masina de tocat ardeii, gogosarii si vinetele. Tocam ceapa si o punem la calit in ulei. Cand devine sticloasa adaugam bulionul si amestecam continuu timp de 10 minute. Intr-un vas mare adaugam vinetele, ardeii, gogosarii si sosul de ceapa cu bulion, amestecand foarte bine. Se pune la fiert pana cand uleiul se ridica la suprafata amestecand pentru a preveni lipirea. Dupa ce a fiert  zacusca se pune fierbinte in borcane iar acestea se pun rand pe rand la sterilizat timp de 40 de minute. Borcanele scose de la sterilizat se invelesc cu o patura si se lasa acoperite 24 de ore dupa care se introduc in camara.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2203 viz    0 com
2796 viz    0 com
1615 viz    0 com
3207 viz    0 com
1585 viz    0 com
10003 viz    0 com
3551 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1641 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016058 (s)