News Flash:

Zacusca de ciuperci - Cand trebuie sa pui apa in oala

28 Septembrie 2017
1757 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kilogram de ciuperci (orice tip de ciuperci doresti)
1 kilogram de gogosari/ardei kapia (copti)
1 kilogram de rosii coapte
400 g ceapa
2 catei de usturoi
200 ml ulei
sare
piper boabe
3 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar

Citeste si Cum se face zacusca de fasole - Cand se adauga fasolea in compozitie

Mod de  preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin ulei la foc mic, pana incepe sa se inmoaie, amestecand incontinuu. Toaca si ardeii marunt si adauga-i peste ceapa, impreuna cu condimentele.
Ciupercile se curata si se taie marunt. Se adauga apoi la calit peste ceapa si ardei. Se adauga o lingurita de sare si se amesteca bine. Ciupercile isi vor lasa multa apa insa, pentru ca legumele sa fiarba suficient este posibil ca pe parcurs sa fie necesar sa mai adaugi apa.
Curata rosiile de coaja si trece-le prin masina de tocat sau prin blender. Adauga-le peste zacusca si asezoneaza totul cu sare. Lasa sa fiarba pana cand aceste sunt bine facute iar zeama in exces se evapora.
Pune zacusca in borcane curate ce se inchid ermetic. Deasupra adauga un strat subtire de ulei. Inchide borcanele etans si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, sub un strat de paturi groase. Depoziteaza-le apoi in camara.

preluat de pe acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciuperci ardei kapia usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1576 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021919 (s)