News Flash:

Vrei sa stii TRUCUL care iti face prajitura CROCANTA si SUPER BUNA?

18 August 2016
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

1 si 1/2 cani (150g) firimituri de biscuiti graham (aproximativ 10 biscuiti digestivi cu graham) (le obtii din 10 biscuiti digestivi intregi)
1/3 cana (67g) de zahar granulat
6 linguri (87g) unt nesarat, topit

Mod de preparare:

Daca incepeti cu biscuiti graham digestivi intregi, puteti utiliza un procesor de alimente sau blender pentru a-i macina, sau ii puteti strivi intr-o punga cu fermoar, cu un stift de rulare.
 
Amestecati firimiturile biscuitilor graham digestivi cu untul topit si cu zaharul granulat folosind o spatula de cauciuc intr-un bol de marime medie pana cand obtineti o compozitie omogena. Amestecul va fi gros, aspru, si nisipos.
 
Apasati amestecul in fundul vasului sau tavii si usor in sus in partile laterale. Aceasta crusta se va potrivi intr-o tigaie de 22cm-25cm. Asigurati-va ca este stransa si compacta. Utilizati pentru a nivela suprafata crustei o ceasca de masurare plata, ca in fotografii. Ajuta! Crusta va fi mai groasa astfel.

Pentru un desert copt, preincalziti aceasta crusta conform indicatiilor retetei pe care o aveti. De obicei, puteti preincalzi timp de 10 minute la 149° C sau 7-8 minute la 177 grade Celsius. Pentru un desert fara coacere, raciti crusta, timp de 2 ore inainte de a o folosi in reteta dumneavoastra.
Puteti ingheta crusta preparata in tigaie timp de pana la 3 luni, insa va trebui sa o dezghetati mereu inainte de a o utiliza in reteta dumneavoastra. Pentru o depozitare mai scurta, pastrati crusta pregatita in frigider timp de cateva zile inainte de a o utiliza in reteta dumneavoastra.

Sfaturi: puteti folosi, in functie de reteta, biscuiti cu scortisoara, miere, sau aroma de ciocolata, in functie de reteta pe care o aveti. Incercati sa utilizati zahar brun in loc de zahar granulat pentru a avea o prajitura mai aromata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat crocant aluat biscuiti trucuri aluat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1607 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020846 (s)