News Flash:

Vrei sa iti surprinzi familia cu ceva gustos, bun si simplu de facut? Testeaza reteta de PLACINTA CU BRANZA! Ii va da pe toti pe spate

17 Februarie 2017
9425 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca vrei sa multumesti papilele gustative ale mofturosilor din familia ta si nu stii cum, noi iti dam solutia! Avem pregatit pentru tine cea mai buna reteta de placinta cu branza!

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
300 g branza de burduf
250 g branza de vaci
300 ml smantana
1 ou
1 legatura marar
1 conserva de ciuperci (300 g ciuperci proaspete)
1 ceapa mare (2 mai mici: una rosie, una alba)
1 lingurita boia dulce

Pentru uns foile:
150 g unt topit sau ulei

Pentru uns placinta deasura:
1 ou
100 ml smantana

Mod de preparare:

Dezghetam foile de placinta pana ajunge la temperatura camerei. Curatam, spalam ceapa (cepele) si o calim in putin ulei, adaugam 1 lingurita de boia dulce, sare, piper dupa gust si ciupercile feliate. Lasam sa se caleasca impreuna 3-4 minute. Amestecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana, un ou, mararul verde spalat, sters de apa si tocat marunt. Topim 150 g unt (putem folosi ulei de floarea soarelui). Cand sunt pregatite toate ingredientele incepem asamblarea placintei.

Ungem cu unt topit o tava de yena sau de cuptor. Desfacem pachetul de foi si le impartim in doua parti egale. Luam fiecare foaie in parte si o asezam in tava dupa care obligatoriu ungem fiecare foaie cu unt topit sau ulei. Incercati sa lucrati repede cu aceste foi pentru ca se usca destul de repede. Daca folositi o tava ingusta, foaia de placinta se aseaza pe jumatate in tava, la fel procedam pe ambele parti urmand ca apoi sa le intoarcem in tava. Dupa ce asezam cateva foi in tava si le-am uns, punem jumatate din cantitatea de ciuperci apoi amestecul de branza. La fel procedam dupa ce asezam si celelalte foi.

Batem un ou ca pentru omleta si adaugam putina sare apoi adaugam 100 ml smantana. Ungem placinta deasupra. Timp de coacere 30 minute. Primele 15 minute la un foc mai tare apoi punem tava mai sus si reducem puterea focului. Portionam placinta abia dupa ce s-a racit complet.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smantana ciuperci unt topit
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1731 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016774 (s)