News Flash:

Vrei sa ii rasfeti pe cei dragi? Ti-am pregatit o reteta de tort cu glazura nemteasca!

18 Mai 2017
511 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
280 g faina
260 g zahar
120 g cacao
2 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
240 ml lapte
115 ml ulei
2 oua
2 fiole esenta de vanilie
230 ml apa

Citeste si Tort de mere de post - Usor si gustos

Pentru /crema/glazura nemteasca:
250 ml lapte condensat
200 g zahar tos
2 galbenusuri (batute cu 1 lingurita de apa)
120 g unt/margarina
1 fiola esenta de vanilie
130 g nuci/alune pecan tocate
150 g fulgi de cocos
1 lingura amidon

Mod de preparare:

Atatea lucruri minunate am auzit despre tortul acesta incat am decis, intr-un final, sa il fac. Si nu am regretat!
De cand l-am pus prima oara pe masa familiei la o masa festiva, mai ca au inceput sa inventeze sarbatori si zile aniversare in plus, doar-doar sa le fac bunatatea asta dulce. Se face usor, incearca-l si tu!
Preincalzeste cuptorul la treapta mare si unge 3 forme de tort (rotunde si de aceleasi dimensiuni) cu unt si tapeteaza cu faina. Daca nu ai 3 tavi la fel, poti face cele 3 blaturi in aceeasi tava, pe rand.

Citeste si Va las aici reteta de crema de zahar ars. Mereu am succes cu ea si-i impresionez pe musafiri

Intr-un castron mare (de preferat din acela care vine odata cu mixerul cu picior, deoarece este incapator) adauga faina, pudra de cacao, zaharul, praful de copt si sarea, amestecand bine.
Adauga apoi uleiul, laptele, ouale si esenta de vanilie, amestecand la viteza medie cu mixerul pana se omogenizeaza. Redu viteza la cea mai mica si adauga apa fiarta – nu toata deodata, ci treptat. Imparte aluatul in mod egal intre cele 3 tavi si da-le la cuptor timp ce aproximativ 30 de minute (daca aluatul nu se mai lipeste de scobitoare, inseamna ca e gata).
Scoate din cuptor si lasa la racit pentru aproximativ 10 minute. Scoate din tavi si lasa-le deoparte pana se racesc de tot.
Sa trecem la crema/glazura.

Citeste si Biscuiti Eti Puf - Mult mai buni decat cei din comert - Cum se fac

Intr-o cratita mare care nu lipeste, combina laptele condensat si amidonul. Amesteca. Adauga zaharul, galbenusurile, untul/margarina si esenta de vanilie. Pune cratita pe aragaz la foc mic spre mediu, pana ajunge la o usoara fierbere. Amesteca usor si constant pana incepe sa se ingroase – aproximativ 12 minute de cand incepe sa fiarba. Da de pe foc. Adauga fulgii de cocos si nucile/alunele si amesteca bine. Daca doresti sa aiba un plus de aroma coapta, poti trage usor la tigaie nucile/alunele pecan inainte. Lasa crema la racit cam o ora inainte de a o intinde pe blaturile deja racite, in stilul clasic: blatul 1, crema, blatul 2, crema, blatul 3, crema/glazura.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort glazura glazura nemteasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019713 (s)