News Flash:

Vrei sa afli cum sa faci cele mai delicioase eclere? Uite cum procedeaza gospodinele adevarate

20 Septembrie 2017
5013 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cu siguranta, eclerele sunt printre cele mai bune prajituri. Usor de facut, cu un gust fabulos, reprezinta solutia perfecta daca ai pofta de ceva dulce.

Ingrediente:

Pentru aluat:
125 ml apa
125 ml lapte rece
125 g unt
5 oua

Pentru crema:
1 litru lapte
6 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
100 g zahar

Citeste si Un desert inedit, simplu de preparat si foarte gustos, prajitura ecler, la tava, ce nu necesita coacere, va fi arma ta secreta atunci cand vrei sa iti impresionezi invitatii la masa

Pentru glazurat:
100 g ciocolata neagra

Mod de preparare:

1. Intr-o oala se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Cand fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic. Apoi, se adauga ouale, unul cate unul si, din nou, se amesteca energic pentru a le incorpora pe fiecare. Numai dupa ce un ou a fost incorporat se adauga un altul. Aluatul este gata cand se desprinde de peretii vasului.
2. Aluatul rezultat se pune intr-un pos sau intr-o punga taiata la un colt si apoi se elibereaza in tava bucati lungi de aluat de circa 8 cm, la distana pentru a avea loc sa creasca.
3. Tava se da la copt pentru 10 minute cu usa inchisa si apoi inca 25 de minute cu usa intredeschisa prin sustinerea usii cu ajutorul unui bat de chibrit. Apoi, se lasa sa se raceasca.
4. Intre timp, se prepara crema, pentru care ouale cu zaharul se freaca pana ce se obtine o crema albicioasa, iar laptele se fierbe cu vanilia. Cand fierbe laptele se toarna peste crema de ou si se bate incet cu telul. Apoi, amestecul se toarna intr-o oala care sa poata fierbe la bain-marie. Se lasa la fiert asa, amestecand din cand in cand, iar atunci cand se desprinde de peretii vasului este gata, conform unica.ro.
5. Crema se pune intr-un pos sau seringa de patiserie si se umplu cojile de ecler taiate in doua pe lung.
6. Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna imediat peste ecleruri. Se lasa sa se intareasca, se dau la rece si apoi se servesc.

preluat de pe huff
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri lapte rece galbenusuri aluat oala bain-marie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1595 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014638 (s)