News Flash:

Visinata. O reteta simpla pentru a pregati o bautura de calitate

21 Iunie 2016
20194 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

6 kg visine
2.5 kg zahar
1 litru alcool dublu rafinat (cu cat mai multe grade; daca se poate, peste 70)

Mod de preparare:

1. Pune visinele spalate si zaharul intr-o damigeana. Ai grija ca aceasta sa nu aiba vreun miros ciudat (asta, bineinteles, in cazul in care ai folosit-o si pentru altceva). Daca damigeana e noua, spal-o cu detergent de vase lichid, dupare care clateste-o bine.
2. Acopera gura la damigeana cu o panza sau cu tifon si pune-o undeva unde este cald, chiar si afara, la soare. Tifonul va tine la distanta mustele si va permite aerului sa patrunda.
3. Dupa perioada de macerare, care e de vreo 10 zile, pune alcoolul peste fructe si infileteaza capacul. De data aceasta, macerarea dureaza mult mai mult. Unele persoane tin sa fie de 2 luni si ceva, aproape 3.
4. Strecoara visinata si pune-o in sticle de sticla, la intuneric si intr-un loc mai racoros. Infileteaza bine capacele sticlelor.

Sfaturi pentru a obtine cea mai buna visinata:
- NU folosi PET-uri. Altfel, visinata va avea gust de plastic;
- nu pune orice fel de alcool peste visine. Daca nu ai alcool dublu rafinat, cumpara votca de calitate;
- daca vrei ca visinata sa fie mai aromata, lasa fructele cu tot cu samburi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

visinata reteta visinata alcool visinata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5938 viz    0 com
2782 viz    0 com
2558 viz    0 com
10349 viz    1 com
3885 viz    0 com
2671 viz    0 com
2241 viz    0 com

Comentarii (1)

sebastian  | #1098
Nu am inteles,dupa 3 luni se bea numai continutul care rezulta din siropul de visine si alcoolul?Nu se mai adauga si tuica ?va rog sa-mi raspundeti pe adresa mea de email.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1508 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013782 (s)