News Flash:

Vinete umplute la cuptorul cu microunde - Reteta foarte usoara

14 Iunie 2017
3980 Vizualizari | 0 Comentarii
Controversat si blamat de unii, adorat de altii, cuptorul cu microunde ramane o solutie la indemana atunci cand suntem contra-cronometru si mancarea noastra este inca in frigider, sau, mai rau, in congelator, sub forma de alimente. ”Vinetele umplute se prepara foarte rapid si usor, iar familia mea se bucura de fiecare data cand le pregatesc. Daca le-as face la aragaz, timpul de preparare ar fi mai lung, insa cand ma grabesc, folosesc cuptorul cu microunde”, explica Emilia R., o baimareanca de 47 de ani.
”Reteta este foarte simpla, se poate folosi cascaval, dar eu pun si parmezan la final”, mai spune ea.

Ingrediente:

500 grame (sau doua-trei bucati) de vinete 5-6 ciuperci
1 pahar de vin rosu (100-150 ml)
50 grame pesmet
2 oua
1 ceapa medie
putin ulei
condimente (sare, piper, boia, rozmarin)

Mod de preparare:

Vinetele se spala si se taie pe lungime in jumatate, apoi se scobesc in interior, dar nu de tot. Miezul se amesteca cu ceapa taiata marunt si care a fost calita la 500 W pentru cateva minute si cu ciupercile care au fost curatate si taiate cubulete. Se adauga ouale si pesmetul si se condimenteaza, apoi se umple jumatate de vinete. Acestea se aseaza intr-o tava, apoi se toarna vinul, se acopera si sa ferbe la 500 W pentru 10-12 minute, dupa cae se scoate, se rade cascavalul pe deasupra si se mai da la cuptor pentru cinci minute, tot la 500 W.

”Eu adaug parmezan si patrunjel, care ii da un gust deosebit”, mai spune baimareanca. Alteori, insa, reteta poate fi ”imbunatatita” cu carne, dupa cum mai spune gospodina. ”O alta varianta a retetei presupune sa folosim carne tocata in loc de ciuperci, sau chiar amandoua. Cam 300 de grame de carne tocata, pe care o calesc cu ceapa, dupa care prepar acelasi amestec”, mai spune ea.

sursa: adevarul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vinete ciuperci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019354 (s)