News Flash:

Vinete umplute la cuptor

20 Martie 2013
1658 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 vinete
1 lingura bulion
350 g carne tocata porc
5 frunze busuioc
1 ceapa
patrunjel verde
sare
2 rosii mari
ardei iute pisat
ulei
piper

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca la foc mic.
Intre timp am pregatit vinetele: le-am spalat si taiat cotoarele. Le-am taiat pe jumatate si ajutandu-ma de o lingura, le-am scos miezul, apoi le-am presarat cu sare grunjoasa si le-am pus cu partea scobita in jos, pe un fund.
Miezul de la vinete l-am tocat marunt si l-am pus peste carne si ceapa, la calit. Am lasat pe foc pana s-au inmuiat toate. Am adaugat o lingura de bulion si frunzele de busuioc tocate. Am potrivit de sare (nu foarte multa, pentru ca mai retin si vinetele), piper si fulgi de ardei. La final am pus patrunjelul tocat marunt.
Vinetele le-am spalat bine in apa rece, apoi le-am sters cu un servetel de bucatarie. Intr-o tava tapetata cu ulei am pus bucatile de vinete, pe care le-am umplut cu ametescul de carne. Deasupra am pus rondele de rosie. Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora. Vinetele umplute se pot servi cu gogosari in otet.

Vinete umplute la cuptor
recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete bulion frunze busuioc ceapa patrunjel verde sare rosii mari ulei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2235 viz    0 com
3134 viz    0 com
1610 viz    0 com
4539 viz    0 com
1777 viz    0 com
2858 viz    0 com
2192 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1731 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025025 (s)