News Flash:

Vinete umplute cu carne si telina

7 Februarie 2013
2650 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g carne tocata de porc
4 vinete de cca ¼ kg fiecare
25 g faina
1 felie subtire de paine
1 ou
1 frunza de telina
¼ l suc de rosii
3-4 catei de usturoi
ceapa
patrunjel
piper
sare

Mod de preparare:


Vinetele, necuratate de coaja, li se indeparteaza mijlocul, se sareaza pe dinauntru, se lasa 30 minute, se spala bine cu apa rece si se storc. Carnea si painea inmuiata o clipa in apa rece si bine stoarsa, si ceapa tocata si calita cu 2 linguri de ulei, se trec prin masina de tocat. La tocatura se adauga oul crud, faina, sare, piper si patrunjel tocat; se amesteca bine tocatura, ca sa fie ca o pasta moale. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele. Se asaza intr-o cratita, cu 4-5 linguri de ulei si ceapa rasa fin, se prajesc 2 minute, intorcandu-se pe toate partile, apoi se sting cu sucul de rosii si apa. Se fierb la foc mic, acoperita, 30-40 minute. Se intorc in sos. Cand sunt fierte, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece, se adauga in sos, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege si completand cu apa sau suc de rosii daca este nevoie. Se ia de pe foc, se potriveste gustul cu sare si se adauga usturoi tocat si patrunjel.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete faina paine ceapa patrunjel piper sare apa rece tocatura cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014095 (s)