News Flash:

Vinete si dovlecei gratin

27 Iulie 2011
1755 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinete si dovlecei gratin
Ingrediente: o vanata doi dovlecei 50 g unt 100 ml ulei de masline 500 g iaurt sare piper 50 g pesmet Mod de preparare: Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja (un rand da, unul nu), se taie rondele nu prea groase. Se pun intr-o strecuratoare de plastic si se pudreaza cu sare. Se lasa la scurs cam 15 minute. In acest timp se pregateste un vas rezistent la cuptor, se unge cu untul si se presara pesmetul, care se intinde bine pe fundul si marginile vasului. Pe centrul vasului se asaza felie langa felie vanata, iar pe margini la fel se procedeaza si cu dovlecelul. Intr-un castronel se bate iaurtul cu sare, piper si apoi se toarna compozitia pe toata suprafata legumelor. Se baga vasul in cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 200 grade. Dupa cele 30 de minute, se scoate vasul cu grija, se presara cascavalul tocat, apoi se da iar la cuptor legumele pentru inca 5-7 minute. Se poate servi cu salata sau mujdei de usturoi, ca fel principal sau la o cina mai lejera. sursa articol: http://www.gustos.ro sursa fotografie: http://www.proretete.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

drojdie uscata retete vegetariene ovaz placinte unt pesmet
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019001 (s)