News Flash:

Vinete la cuptor

17 Ianuarie 2012
1471 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinete la cuptor
Ingrediente:

3-4 vinete
500-600 g rosii
5-6 ardei grasi
o ceapa
5 catei usturoi
marar
100 ml ulei
sare

Mod de preparare:

Vinetele se coc, se curata, se scurg de zeama, dar nu se toaca. Ardeii se coc, se curata si se vor taia felii subtiri. Intr-un vas termorezistent de cca 1 ½ l se aseaza jumatate din cantitatea de vinete desfacute fasii, apoi jumatate din ardeii copti, un rand de rosii taiate felii (curatate de coaja), presarate bine cu marar tocat. Se continua la fel cu restul de vinete, ardei, rosii, marar. Ceapa, tocata marunt, se caleste in ulei, 3 minute, la foc mic, fara sa se rumeneasca. Dupa ce s-a luat de pe foc se adauga usturoiul tocat marunt si se desarta peste toate. Se presara sare si vasul se va baga la cuptor 15-20 minute. Se servesc reci, ca fel intai.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete rosii ardei grasi ceapa usturoi marar ulei sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1716 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020481 (s)