News Flash:

Vinete la borcan, mai bune ca cele congelate. Tin perfect peste iarna

10 Octombrie 2018
2257 Vizualizari | 0 Comentarii

Salata de vinete este una dintre cele mai bune salate pe care le poti consuma in orice anotimp. Cu maioneza sau fara si putina ceapa, salata de vinete se regaseste adesea pe masa multor romani. Iata cum poti prepara vinetele la borcan pentru iarna. Sunt mult mai gustoase decat vinetele congelate si le poti pregati imediat. Vinetele se tin perfect peste iarna si in borcan, intr-un loc intunecos.

Ingrediente pentru Vinete la borcan pentru iarna: 5 kg vinete, 1 lingura sare mare, 4 linguri ulei de floarea soarelui, calitativ.

Mod de preparare Vinete la borcan pentru iarna: Se coc vinetele pe flacara, gratar, sau la cuptor, dupa cum obisnuieste fiecare. Se aleg vinete potrivite ca marime, pentru a nu avea multe seminte si pentru a fi amare. De asemenea, trebuie sa tii cont la piata sa alegi vinetele care sunt lucioase si fara urme de lovituri. Altfel, se poate ca o singura vanata sa strice gustul celorlalte, iar preparatul sa nu mai fie bun.

Se asaza, apoi, intr-o tava, se presara peste ele si se acopera cu o folie alimentara, sau cu o alta tava si se lasa asa pret de 15 minute, dupa care se curata rapid sub jet de apa rece.
Se lasa apoi vinetele curatate intr-o sita, pentru a se scurge foarte bine de toata zeama.

Se spala bine borcanele in care urmeaza sa se puna vinetele. Se sterilizeaza in cuptorul incins pentru 10 minute. Se umplu borcanele cu vinete, presandu-le bine cu o spatula, pentru a nu se crea goluri de aer. Se procedeaza astfel cu fiecare borcan, tinandu-se cont ca vinetele trebuie puse doar pana la filet in borcan. Se adauga la fiecare borcan cate o lingura de ulei peste vinete. Astfel, uleiul va reusi peste iarna sa pastreze vinetele proaspete. Se infileteaza bine capacele, apoi se pun borcanele la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.

Dupa cele 10 minute, se stinge focul si se lasa borcanele in cuptor ca sa se raceasca, apoi se muta in camara sau intr-un dulap, la loc intunecos. In functie de cate borcane vreti sa pui peste iarna, se pot folosi mai multe vinete.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1716 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016664 (s)