News Flash:

Vinete impanate. Am mancat de nu m-am mai putut ridica de la masa! O reteta delicioasa si foarte usor de facut

16 Iulie 2018
1218 Vizualizari | 0 Comentarii

Ai nevoie de: 10 vinete mari, 2 teline mari, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1-2 capatani de usturoi, 1 legatura de patrunjel verde, 1 legatura frunze de telina, 1 l ulei, 2 pahare otet, 6 pahare apa, 2 linguri zahar, 2 linguri sare, 1 ardei iute, boabe de piper si ienibahar

Mod de preparare: Speli vinetele si le tai in doua, pe lungime, fara sa le despici de tot. Oparesti vinetele 5 minute intr-un vas cu apa clocotita, apoi le pui sub un teasc, cu o greutate pe el, sa se scurga zeama. Intre timp, cureti usturoiul si il faci mujdei. Dai radacinnoasele pe razatoare si le calesti in 1/2 l ulei. Adaugi verdeata tocata, sare si piper dupa gust. Ungi interiorul vinetelor cu usturoi, apoi le umpli cu amestecul de zarzavat, le legi cu ata alba de bumbac si le asezi in borcane. Amesteci intr-un vas 1/2 l ulei cu otetul, apa, zaharul, sarea, ardeiul iute, boabele de piper si ienibahar, pui vasul la foc si torni apoi solutia fierbinte peste vinetele presate bine in borcane. Legi borcanele cu celofan dublu sau le capsezi si le sterilizezi la bai-marine timp de 1 ora.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1633 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022197 (s)