News Flash:

Vinete impanate

28 Iunie 2011
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinete impanate
Ingrediente: 6 vinete potrivite 4 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1/2 telina 1 ardei gras 1/4 varza 6 catei usturoi frunze si cozi de telina 2 linguri ulei Pentru sos: 2 linguri de bulion sau 300 g rosii 1 lingurita faina 1 lingura ulei 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se taie capatul dinspre coada vinetelor, apoi cu un cutit mic se despica fiecare vanata in lungime, in patru, fara sa se desfaca pana in capat. Se tin vreo 10 minute in apa clocotita. Se scot din apa, se sareaza, se asaza una langa alta pe un fund de lemn, iar deasupra se pune un fund cu greutati pe el. Se tin, astfel, o jumatate de ora, sa se scurga. Intre timp se taie ceapa pestisori si se rumeneste in ulei. Se taie ca fideaua tot zarzavatul si se prajeste in ulei. Cand zarzavatul s-a inmuiat, se umplu vinetele prin despicaturi, adaugand si cate un fir de usturoi, se leaga cu frunze oparite de telina si se pun intr-o cratita. Se face un sos din putin ulei, cu bulion sau rosii date prin sita, sare, piper, o lingurita de zahar si faina. Se toarna sosul in cratita si se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, o jumatate de ora. sursa articol: http://gastronomie.ele.ro sursa fotografie: http://delly.garbo.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tocator fasole telina usturoi ardei gras bulion
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1374 viz    0 com
1157 viz    0 com
1159 viz    0 com
1826 viz    0 com
928 viz    0 com
1176 viz    0 com
1275 viz    0 com
1890 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1591 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019963 (s)