News Flash:

Vinete cu sos de rosii

31 Martie 2011
1045 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinete cu sos de rosii

Mod de preparare al acestei retete vegetariene:


Rosiile se cresteaza, se oparesc si se descojesc. Se indeparteaza cotoarele si samburii si miezul se taie in cuburi. Ceapa si 2 catei de usturoi se taie marunt si celalalt catel de usturoi se zdrobeste. 

Intr-o oala se pun rosiile, ceapa si usturoiul zdrobit in 250 ml de ulei, se condimenteaza cu sare, piper si zahar si se lasa sa se prajeasca, sub capa, aproximativ jumatate de ora. Vinetele se taie in lung, in felii groase de jumate de centimetru.

Intr-o oala se pune o lingura de ulei la incins si se prajeste pesmetul. Se adauga usturoiul si telemeaua. Se amesteca usturoiul si telemeaua. Se amesteca cu 2 linguri de ulei si totul se sareaza si se pipereaza. Cascavalul se taie in felii subtiri. Pasta de zarzavaturi se intinde pe feliile de vinete si deasupra se pune cate o felie de mozzarella. Vinetele se ruleaza si se fixeaza cu scobitori.

Restul de ulei se pune la incins si se prajesc vinetele crocant de jur imprejur. Ruladele se pipereaza si se servesc cu sosul de rosii.




Ingredientele retetei vegetariene:

1 kg rosii coapte, 1 ceapa

3 catei de usturoi, 320 ml de ulei de masline

Sare, piper alb macinat

Putin zahar

600 g vinete

O legatura de busuioc, 3 linguri de supa pesmet

4 linguri de supa de telemea de oaie rasa

150 g de cascaval

alimentatie sanatoasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1428 (s) | 25 queries | Mysql time :0.010898 (s)