News Flash:

Vinete conservate in ulei

26 Octombrie 2012
4431 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 vinete
un pahar de otet de 5 grade
o lingura de ardei rosu bucati
usturoi
cimbru verde
piper boabe
ulei de masline


Mod de preparare:

Am curatat vinetele si le-am taiat felii groase de 2-3 centimetri, apoi le-am dat cu sare si le-am pus la scurs. Am pus la fiert otetul indoit cu apa (o parte apa la doua parti de otet) cu ardeii, piperul, un fir de cimbru si un pic de sare.

Cand otetul a atins punctul de fierbere, am pus in el feliile de vinete si le-am lasat cateva minute sa clocoteasca. Cand le-am scos, vinetele isi schimbasera putin culoarea, iar feliile erau destul de usor de desfacut in bucati, fara sa isi piarda forma insa. Le-am pus la scurs, cat sa se si raceasca putin.

In borcan am pus un pic de ulei de masline, usturoi zdrobit si apoi feliile de vinete, printre care am strecurat in continuare usturoi si cimbru verde. La final, am pus ulei de masline cat sa fie acoperite complet vinetele de lichid. Trebuie sa stea la rece cam o saptamana.

Vinete conservate in ulei recomandate de bucatareli.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete otet ardei rosu usturoi cimbru verde borcan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013646 (s)