News Flash:

Vezi reteta celebrilor cozonaci moldovenesti. Cea mai simpla si cea mai gustoasa! Secretul pe care trebuie sa-l stii

2 Februarie 2018
62410 Vizualizari | 0 Comentarii

Cozonacul, un preparat romanesc, foarte delicios, este desertul nelipsit de pe masa de Paste. Vladut de la Antena 1 ne propune o reteta extrem de simpla, dar absolut delicioasa! Iata cum se prepara un cozonac cu nuca, cacao si stafide!

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 200 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 galbenusuri
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 gr unt
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 125 gr zahar
  • stafide
  • nuca macinata
  • rom
  • cacao
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

Laptele se incalzeste, se adauga untul si zaharul si se lasa sa se topeasca. Faina se cerne de oua ori. Drojdia se pune cu un praf de sare si un praf de zahar, cateva linguri de lapte cald. Se lasa cateva minute sa se activeze. Se separa albusurile de galbenusuri. Se spala lamaia bine cu apa calda si un burete curat. Se sterge si se rade coaja. Stafidele se pun la hidratat in putin rom.
In mijlocul fainii cernute, se face un locas, se toarna drojdia si laptele cu unt topit. Se amesteca usor, apoi se adauga galbenusurile, coaja de lamaie. Se framanta bine, adaugand pe parcurs cate o lingura de ulei. Aluatul se framanta bine apoi se lasa la dospit, acoperit cu un stergar curat, in loc caldut. Se prepara un mix din nuca macinata, zahar, cacao si rom. Aluatul intins se umple cu nuca si se ruleaza, apoi se asaza in tava de cozonac. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de ora, pana se rumeneste frumos.


sursa: internet-bun

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta cozonac cozonac nuca cozonaci moldovenesti cozonac moldova
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019235 (s)