News Flash:

Vezi cand si cum trebuie sa tai friptura

22 Februarie 2012
1603 Vizualizari | 0 Comentarii
Friptura taiata
Multi dintre noi feliem friptura imediat cum am scos-o din cuptor. Ne place sa o vedem in farfurie, rumena, sa simtim mirosul imbietor, dar uitam de gust. Potrivit Real Simple, e gresit sa bagam cutitul in carne imediat cum am terminat-o de gatit. Iata de ce.

De ce nu:

Atunci cand carnea e fierbinte, fibrele se contracta, iar zeama se scurge. Daca tai imediat, zeama se va prelinge pe tocator in loc sa ramana in friptura.

Ce sa faci:

Lasa friptura cateva minute deoparte, astfel incat fibrele sa se inmoaie si sa fie imbibate cu zeama (acoper-o cu o folie pentru a nu se raci prea multe). In cazul in care friptura e mai mare, las-o deoparte in jur de un sfert de ora (cea de curcan are nevoie chiar de 30 de minute). Cotletul nu este necesar sa fie lasat sa se "odihneasca", fiindu-i suficient timpul din momentul in care il scoatem din cuptor pana cand il punem pe masa.
Nu uita: cand bagi cutitul in friptura asigura-te ca tai de-a curmezisul ei. Astfel vei avea o bucatica de carne mai moale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028275 (s)