News Flash:

Vatrushka Regala — o varianta inedita a acestui desert minunat. Veti dori sa o pregatiti iar si iar

7 Septembrie 2018
714 Vizualizari | 0 Comentarii

Dupa ce veti gusta acest desert, veti dori sa-l pregatiti iar si iar. Vatrushka Regala este moale, gingasa si delicioasa. Copiii pur si simplu o adora! Se prepara repede si usor!

INGREDIENTE:
Pentru aluat: 250 g de faina; 100 g de unt; 100 g de zahar; 10 g de praf de copt; un praf de sare.
Pentru umplutura: 400 g de branza dulce de vaci; 2 oua; 150 g de zahar; 0.5 g de vanilina.
Pentru glazura: 4 linguri de smantana fermentata; 200 g de lapte condensat (jumatate de conserva); 50 g de ciocolata; 3 linguri de smantana dulce sau lapte.

MOD DE PREPARARE: Pregatiti aluatul: cerneti faina intr-un bol adanc. Adaugati zaharul, praful de copt si sarea. Amestecati. Adaugati untul la temperatura camerei si framantati totul cu mainile, pana veti obtine un aluat nisipos si omogen. Puneti-l deoparte. Pregatiti umplutura: puneti branza dulce de vaci, ouale si zaharul combinat cu vanilina intr-un bol adanc. Pasati-le cu blenderul pana la omogenizare. Daca doriti, puteti pur si simplu sa le amestecati cu furculita sau zdrobitorul pentru piure (ca sa faramitati granulele de branza). Veti obtine o compozitie destul de lichida.

Ungeti tava de copt cu unt si presarati-o cu faina, scuturand surplusul. Noi am folosit o tava patrata, cu latura de 18 cm. Divizati aluatul nisipos in 4 parti egale, cu greutatea de circa 110 g. Divizati umplutura in 3 parti egale, cu greutatea de aproximativ 200 g. Asezati alternant partile de aluat si umplutura in tava, raspandindu-le uniform si incepand cu aluatul.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit pana la 180°C si coaceti prajitura pe parcursul a 60 minute, pana se va rumeni. Verificati daca este gata prin testul cu scobitoarea. Intre timp pregatiti glazura: amestecati foarte bine laptele condensat cu smantana fermentata. Combinati ciocolata cu smantana dulce/laptele si topiti-le pe bain-marie.

Cum numai veti scoate prajitura din cuptor, turnati sosul de smantana si lapte condensat pe suprafata ei, raspandindu-l uniform. Nu o scoateti din tava. Apoi raspanditi ciocolata topita pe suprafata sosului, realizand un model haotic. Lasati Vatrushka sa se raceasca pana la temperatura camerei. In acest timp glazura se va intari.
Portionati-o si serviti-o.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019377 (s)