News Flash:

Varza cu carne

4 Martie 2016
1350 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 gr aripi de rata (pot fi si pulpe intregi)
1 piept de pui (400 gr)
1 varza mai mare
1 ceapa potrivita
cimbru
sare
piper
boia
ulei
150 ml bulion

Mod de preparare:

Aripile le spalam bine si le taiem in doua. Intr-o cratita incingem putin ulei si adaugam aripile, lasam sa se rumeneasca si apoi condimentam cu sare, piper, boia. Adaugam apa pana sunt aproape acoperite si lasam sa fiarba cu capac la foc mic.

Pana se face carnea ne ocupam de varza. Urasc sa tai varza fideluta, dar am doua scule pentru asa ceva. Un cutit foarte bun pe car enu-l pot folosi pentru ca sunt stangace si o razatoare, nu stiu daca mai tineti minte cand se facea reclama la razatoarele Worner, excelenta. Deci dai cu varza, taie fideluta, apoi punem sare si amestecam, lasam sa stea cam 20 min.

Intr-o cratita/oala mai mare, punem putin ulei, adaugam ceapa tocata marunt, lasam putin sa se caleasca si adaugam varza stoarsa de apa. Amestecam usor, adaugam cimbru si lasam sa se faca cu capac, nu foarte mult, vreo 15 minute pana scade bine varza in volum.

Carnea e aproape fiarta. Intr-o tava de friptura, punem varza, si deasupra asezam carnea de rata, alternand cu bucati de piept de pui crud pentru ca se face imediat (eu l-am taiat in doua). Nu puneti toata zeama lasata doar jumatate (restul puteti sa o pastrati pentru un pilaf, de exemplu). Adaugam si bulionul si bagam tava la cuptor si lasam sa se faca timp de o ora la 170 grade Celsius pana scade zeama si carnea se rumeneste frumos.
Servim cu ardei iute si smantana.

Reteta de varza cu carne ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

varza carne rata varza reteta varza friptura rata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010770 (s)