News Flash:

Varza cu carnati si bacon

26 Februarie 2016
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg varza acra
600 gr carne de porc
3 cepe medii
80 gr untura
300 gr carnati
3 catei de usturoi
sare
cateva boabe de piper
2 frunze de dafin
200 ml de vin (alb, sec)
100 ml ulei
150 gr bacon

Mod de preparare:

1. Spala varza in mai multe ape, ca sa-i scoti acreala, apoi toac-o marunt.
2. Toaca ceapa si usturoiul tot marunt.
3. Bate carnea de porc cu ciocanul de snitele, apoi potriveste-o de sare si piper. Prajeste-o pe ambele parti, in untura incinsa.
4. Ia carnea din tigaie si pune in loc ceapa si usturoiul. Soteaza la foc mic spre mediu, timp de cateva minute.
5. Adauga apoi varza tocata. Amesteca pentru a se omogeniza.
6. Pune sare, piper si frunzele de dafin.
7. Adauga vinul, uleiul si putina apa. Lasa sa fiarba.
8. Intre timp cresteaza carnatii si rumeneste-i separat.
9. Tot separat prajeste si baconul.
10. Dupa ce varza e fiarta, usor prajita (in timpul fierberii, lichidul se evapora, astfel ca se poate praji usor), pune-o pe o farfurie, alaturi de carnati si bacon. Cine doreste, poate adauga si felii de cartofi fierti sau prajiti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

varza carnati varza bacon reteta varza varza acra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1439 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019530 (s)