News Flash:

Varza calita de post cu gust de afumatura

19 August 2019
1021 Vizualizari | 0 Comentarii

Iti recomandam o reteta delicioasa si foarte usor de preparat: varza calita la care vei adauga un ingredient secret pentru un plus de savoare. Nu dureaza mai mult de 10 minute sa o prepari, iar in restul timpului va sta pe foc, la fiert. Va avea gust de varza cu afumatura, celebrul preparat traditional, doar ca va fi 100% de post. Cum este posibil? Printre ingredientele retetei se afla si boiaua afumata, care ii va da acea aroma deosebita.

Iata de ce ai nevoie si cum se prepara reteta de varza calita de post cu gust de afumatura:

Ingrediente reteta varza de post:

  • 1 varza alba medie
  • 1-2 ardei grasi
  • 1-2 cepe albe medii
  • 1-2 rosii medii
  • 2-3 linguri de sos de rosii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia afumata

Cum prepari varza calita de post:

Ardeii si ceapa se spala, se toaca marunt si se pun in tigaie, cu o lingura de ulei pentru calit. Adauga sare, piper si rosiile taiate cubulete imediat ce au devenit aurii. Varza se spala si ea si se toaca, dupa care se adauga peste ingredientele de pe foc. Atentie, este necesar sa folosesti o oala incapatoare, pentru a putea pune toata varza. Dupa ce amesteci toate legumele, adauga ingredientul secret: boia afumata pentru a-I da savoare. Pune in oala si 1-2 frunze de dafin, iar optioanl, poti scutura si niste cimbru. Lasa la fiert pana scade si este fiarta complet varza. Daca vrei sa nu aiba foarte multa zeama, pune toata compozitia intr-un vas de ena si lasa timp de 20 de minute la cuptor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

varza calita varza afumatura retete varza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1820 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012875 (s)