News Flash:

Varza calita cu cartofi – o combinatie extraordinar de reusita

4 Septembrie 2018
1356 Vizualizari | 0 Comentarii

Varza nu se face terci, se tine intreaga, dar in acelasi timp este moale si se topeste in gura. Reteta va fi chiar si placul celor mai mofturosi pici.

INGREDIENTE: 800 gr – 1 kg de varza; 1 morcov mare; 1 ceapa mare; 500 gr de cartofi; 50 ml de ulei; 2 linguri pasta de tomate; condimente – dupa gust; foi de dafin.

MOD DE PREPARARE: Curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii puneti intr-un vas cu apa rece. Curatati ceapa si morcovul de coaja, apoi spalati legumele. Taiati varza fideluta. Puneti razatoarea peste varza, dati mocrovul, adaugati sare si amestecati legumele cu mainile.

Luati tigaia in care veti cali varza, turnati ulei si adaugati legumele. Dati tigai la o parte, pentru ca varza sa lase suc si sa imbibe sarea. Taiati cartofii cuburi mari, iar ceapa jumatati subtiri de rondele. Prajiti ceapa pe alta tigaie cu ulei incins, amestecand periodic, pana va fi gata. Ceapa se foloseste anume prajita pentru ca este mai aromata si ofera mancarii un gust dulciu.
Puneti tigaia cu varza la foc, adaugati pasta de tomate si turnati ½ pahar de apa calda. Acoperiti tigaia cu capac si inabusiti varza timp de 5 minute.

Amestecati legumele, apoi adaugati cartofii si inca 100 ml de apa. Caliti ceapa si cartofii sub capac timp de 7-10 minute, pana cartofii devin moi. Daca mai este lichid, luati capacul si gatiti, pana lichidul se evapora complet.Adaugati ceapa prajita, iar cu 3 minute inainte ca mancarea sa fie gata, adaugati foi de dafin, piper negru macinat si ½ lingurita de zahar. Gustati varza si daca e nevoie, mai adaugati sare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1648 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018089 (s)