News Flash:

Varza a’ la Cluj

19 Mai 2011
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente: Pentru varza: doua verze maricele o ceapa sare pentru frecat varza 2 linguri cu bulion sau pasta de tomate Pentru carne: o ceapa 3 linguri pasta de tomate sau bulion 300 g carne tocata amestec o cescuta cu orez sare piper o lingurita cu cimbru 3 frunze de dafin marar / patrunjel tocat Suplimentar: 200 g kaizer afumat 3 oua Mod de preparare: Umplem chiuveta cu apa calda si cufundam vasul de lut, plin la randul lui cu apa, pentru cca 30-40 minute, cat timp pregatim ingredientele pentru mancare. Kaizerul il taiem felii si-l rumenim 2 minute in tigaie de teflon, fara ulei. Pregatirea verzei: Varza se taie fideluta si se freaca bine cu sare (ca la framantatul aluatului). In doua linguri de ulei si putina apa se caleste o ceapa tocata marunt, apoi se adauga doua linguri cu pasta de tomate si o ceasca cu apa. Se adauga si varza peste ceapa si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Pregatirea carnii: Tocam o ceapa marunt, o calim putin in doua linguri cu ulei si jumatate de cescuta cu apa, apoi mai adaugam o cescuta de apa si 3 linguri cu pasta de tomate si mai lasam 2 minute sa clocoteasca. Punem carnea tocata si orezul spalat in prealabil, apoi sare, piper, cimbru, patrunjel si/sau marar tocat si 2-3 frunze de dafin. Dupa cca 5-10 minute dam deoparte vasul. Scoatem vasul din apa si incepem aranjarea carnii si a verzei. Pe fundul vasului asezam un strat de varza pregatita ca mai sus, apoi unul de carne cu orez  si cateva bucati de kaizer afumat putin prajit. Reluam operatiunea cu straturile: varza-carne-afumatura, pana terminam tot, astfel ca ultimul strat sa fie de varza, peste care asezam felii de kaizer afumat si prajit. Batem doua-trei oua cu putin Delikat si verdeata tocata si le turnam peste varza, apoi punem capacul si dam la cuptor 50-60 minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi umpluti bulion ardei umpluti patrunjel tocat sarma
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4492 viz    0 com
3729 viz    0 com
5218 viz    0 com
1199 viz    0 com
4259 viz    0 com
6563 viz    0 com
1258 viz    0 com
1922 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014166 (s)