News Flash:

Utilizarile sucului de lamaie in bucatarie

18 Martie 2013
2641 Vizualizari | 0 Comentarii
Unul din fructele pe care le gasesti tot timpul anului in piete si supermarketuri este lamaia. Mai cruda sau mai coapta, ea are diferite utilizari. Inainte de a pregati ceva cu ea, e bine sa stii cum sa o storci pentru a obtine cat mai multa zeama. Bucatarii profesionisti o incalzesc cateva secunde in cuptorul cu microunde. Daca nu ai asa ceva, cufund-o un minut in apa fierbinte. Tai-o apoi in jumatate si pune-o in storcatorul de fructe sau foloseste-te de o lingura.

Ce poti face cu sucul de lamaie?

Se stie ca lamaia este o sursa excelenta de vitamina C, iar aceasta e recomandata de toti doctorii atunci cand racim sau ne prinde virusul gripal. Persoanele care nu au probleme cu sistemul digestiv pot bea zeama de lamaie simpla. Totusi, pentru ca are mult acid in ea si ar putea dauna stomacului, e bine sa o amesteci cu apa si putina miere de albine. Astfel, obtii binecunoscuta limonada. Vara, optional poti pune frunze de menta si cuburi de gheata. Poti folosi atat apa minerala, cat si apa plata. Limonada cu concentratie mai mare de zeama de lamaie e un bun detoxifiant pentru organism.

Sucul de lamaie mai este folosit si in retete de salate. Daca un ingredient contine putin mai multa grasime decat esti obisnuit sa mananci, lamaia taie din greata si din senzatia de untuos. La fel de bine impiedica oxidarea fructelor si alimentelor. In cazul unor prepararate, cum ar fi somon sau alt fel de peste afumat, lamaia nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma.

Din zeama de lamaie mai poti pregati diverse retete de sosuri.

Zeama de lamaie curata pete

Amesteca bine niste zeama de lamaie cu sare, apoi freaca cu acest mix chiuveta din bucatarie, ustensilele din cupru, otel inoxidabil si alama. Astfel poti indeparta si petele de rugina. Dupa ce ai termiant, clateste bine.

Atat sucul, cat si coaja de lamaie pot face sa dispara mirosul greoi din cosul de gunoi. Nu trebuie decat sa pulverizezi niste zeama sau sa tai o lamaie si sa o pui inauntru.

Mirosul din bucatarie dispare usor daca pui la fiert niste apa cu zeama sau coaja de lamaie, alaturi de scortisoara, rozmarin sau nucsoara. Aburul obtinut nu numai ca absoarbe mirosul neplacut, dar si improspateaza aerul.

Chiar si tocatorul isi pierde din mirosul acumulat de-a lungul timpului daca il freci cu putina zeama de lamaie dupa ce il speli bine. Tot asa poti proceda si cu masina de spalat vase.

Pune o jumatate de lamaie in cuptorul incins la vre 170 de grade Celsius. Dupa un sfert de ora vei observa ca a disparut mirosul mai greoi din interior. Atunci poti arunca lamaia.

Tot pentru cuptor sau pentru grill, pregateste un amestec mai gros din zeama de lamaie apa si bicarbonat de sodiu. Pune-o acolo unde este murdarie, las-o un sfert de ora sa actioneze, apoi sterge usor cu un burete umed. La final foloseste un prosop uscat.





Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lingura vitamina c limonada somon peste afumat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1836 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025835 (s)