News Flash:

Utilizarile anasonului

2 Octombrie 2013
992 Vizualizari | 0 Comentarii
Anasonul este o planta mediteraneeana care, pe langa proprietatile sale terapeutice, este si un condiment ce poate da o aroma deosebita mancarurilor tale.

Folosit mai intai de egipteni, anasonul a fost preluat mai tarziu si de romani, care il foloseau la aromatizarea prajiturilor servite la desert dupa mese copioase, pentru a-si improspata respiratia si elimina balonarea.

Anasonul se foloseste cu predilectie pentru prepararea mancarurilor vegetale, fructelor de mare, sosurilor de paste cu branza, prajiturilor sau carnii de pasare.

Extractul de seminte de anason se utilizeaza, de asemenea, la aromatizarea fina a unor bauturi alcoolice, precum sambuca, kibib, pastis, arak, absint sau ouzo.

Anasonul trateaza efiecient si afectiunile digestive, respiratorii, afectiunile cailor urinare si are un slab efect laxativ.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

planta mediteraneeana mese copioase ouzo
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1573 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022804 (s)