News Flash:

Un preparat gustos, pentru un pranz satios. Sufleu de cartofi cu branzeturi asortate

11 August 2017
2192 Vizualizari | 0 Comentarii
Cartofii combinati cu branza sunt de departe printre preferintele romanilor, indiferent de modul lor de preparare, iar acest sufleu de cartofi cu branzeturi asortate este pur si simplu delicios si satisface orice pofticios.
 
Ingrediente:

500 g cartofi albi
100 g branza telemea
100 g branza proaspata
50 g parmezan
50 g cascaval afumat
100 g unt
200 ml lapte
5 oua
piper
frunze de busuioc
verdeata: marar, patrunjel

Citeste si Cartofii grecesti, un deliciu chiar si pentru zilele de post! Buni de nici nu iti mai trebuie carne!


Mod de preparare:

Cartofii bine spalati se fier in coaja, apoi se curata si se paseaza ca pentru piure, amestecati cu unt si diluati cu lapte fierbinte.
Se adauga branzeturile date pe razatoare, dupa caz, 3 galbenusuri, frunze rupte de busuioc si verdeata tocata si se omogenizeaza compozitia.
Se bat spuma 3 albusuri cu un praf de sare si se incorporeaza usor in compozitia de cartofi cu branzeturi.
Se unge o forma termorezistenta cu putin unt si se transfera in ea compozitia acestui sufleu de cartofi cu branzeturi asortate.
Deasupra se sparg 2 oua si se da preparatul la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mediu, sau pana cand se rumeneste, iar ouale sunt preparate.
Se serveste atat cald, cat si rece, simplu cu legume proaspete, sau ca si garnitura la orice friptura.

preluat de pe a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

branzeturi asortate cartofi albi cascaval afumat lapte marar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019325 (s)