News Flash:

Un pranz pe cinste - Sanatos si gustos - Pulpe de curcan la cuptor

7 Noiembrie 2017
1161 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca iti place carnea de curcan, incearca o reteta de pulpe cu cartofi la cuptor, asezonate cu usturoi si rozmarin.

Ingrediente:

  • 4 pulpe de curcan
  • 3-4 cartofi dulci, feliati
  • merisoare, dupa gust
  • 8 catei de usturoi, pisati
  • 100 g unt
  • ulei
  • 2 linguri rozmarin tocat
  • ½ lingurita cimbru
  • mix de condimente, dupa gust
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-un bol, combini untul, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, mixul de condimente, sare si piper, dupa gust. Aranjezi cartofii si merisoarele intr-o tava sau vas termorezistent. Ii stropesti cu putin ulei. Sarezi si piperezi, dupa gust.

Condimentezi pulpele de curcan, dupa gust. Le rumenesti intr-o tigaie, in putin ulei, in jur de 2 minute pe fiecare parte. Le ungi apoi cu amestecul de unt si usturoi. Asezi in tava si dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Torni restul de sos de usturoi, daca a mai ramas, si mai tii in cuptor inca 10 minute. Servesti dupa ce s-a racit putin.

Beneficii sanatate carne de curcan

Carnea de curcan contine mai multe substante nutritive, comparativ cu carnea de pui. Prin urmare, consumul de carne de curcan imbunatateste sanatatea in diverse moduri. Iata cateva informatii nutritionale ale carnii de curcan:

  1. 100 grame carne de curcan contin aproximativ 160 grame de calorii, dintre care 72 din calorii provin din grasime
  2. o portie de carne de curcan contine, de asemenea, vitaminele B6, B12, niacina, riboflavina si acid pantotenic
  3. carnea de curcan mai are in compozitie minerale, cum ar fi fier, zinc, potasiu, fosfor si seleniu.

Aport crescut de proteine. 100 de grame de carne de curcan ofera aproximativ 32 grame de proteine, fapt ce o transforma intr-o o sursa buna de aminoacizi esentiali. Doar o singura portie de carne de curcan furnizeaza organismului 65% din aportul zilnic recomandat de proteine.

Datorita continutului sau ridicat de proteine, curcanul este recomandat pentru dietele care promoveaza pierderea in greutate. Proteinele incetinesc digestia, oferind o senzatie prelungita de satietate. Acest lucru inseamna ca veti manca mai putin la urmatoarea masa si astfel puteti slabi. Pieptul de curcan fara piele este cea mai buna optiune.

Protectie anticancer. Un beneficiu mai putin cunoscut al carnii de curcan este protectia anticancer. Acest lucru este posibil datorita mineralelor esentiale care se gasesc in compozitia carnii de curcan. Aceasta contine seleniu, care este un mineral esential pentru functionarea normala a glandei tiroide si a sistemului imunitar. Seleniul are, de asemenea, actiune antioxidanta, ajutand in lupta cu radicalii liberi din organism.

Aport crescut de vitamine din grupul B. Carnea de curcan este bogata in vitaminele B3 si B6. O singura portie de carne de curcan ofera pana la 36% din aportul zilnic recomandat de B3 si 27% din doza zilnica indicata de vitamina B6.

Continut scazut de grasimi saturate. Grasimile saturate sunt necesare pentru functiile biologice ale organismului, producerea de hormoni si eliberarea energiei. Cu toate acestea, orice persoana care doreste sa isi mentina sanatatea trebuie sa evite consumul exagerat de grasimi saturate. Carnea de curcan are mai putin de 12% din cantitatea zilnica recomandata de grasimi saturate per 100 grame portie.

Imbunatateste calitatea somnului. Carnea de curcan contine o substanta numita triptofan, care este utilizat de creier pentru a produce serotonina - un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit si este benefic pentru persoanele care sufera de insomnie.

Cu un pic de imaginatie, carnea de curcan poate fi utilizata pentru prepararea sandviciurilor, supelor, salatelor, omletelor si tocanitelor. Cu atatea beneficii pentru sanatate, carnea de curcan este o optiune foarte buna pentru un plan alimentar sanatos.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pulpe cuptor friptura curcan retete cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1760 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020322 (s)