News Flash:

Un pahar de chefir, putina faina si multe, multe fructe… Veti obtine o minunatie de briose

18 Iulie 2018
1783 Vizualizari | 0 Comentarii

A venit vara — sezonul fructelor. Combinati fructele de padure si pregatiti briose aromate cu ele. Fructele multicolore vor transforma copturile intr-un deliciu aspectuos si bogat. Infuzati un ceai din frunze de coacaz negru si savurati aromele verii. Briosele cu coacaze (sau alte fructe de padure) vor suplimenta excelent aceasta bautura.

INGREDIENTE: 150 ml de chefir/iaurt sau lapte batut; 125 g de unt sau margarina; 2 oua; 200 g de zahar; ½ lingurita de bicarbonat de sodiu; 1.5 pahare de faina (paharul are volumul de 250 ml); 200 g de coacaze negre, rosii sau albe.

MOD DE PREPARARE: Lasati untul (sau margarina) sa se incalzeasca pana la temperatura camerei sau topiti-l in cuptorul cu microunde. Adaugati ouale, zaharul si chefirul in vasul cu untul. Amestecati. Adaugati bicarbonatul de sodiu. Apoi incorporati treptat faina (in portii mici). Alegeti, spalati si uscati putin coacazele. Adaugati-le in aluat. Amestecati cu lingura sau spatula de silicon.

Transferati aluatul in formele pentru briose. Nu umpleti excesiv formele: briosele pregatite pe baza de chefir cresc mult in timpul coacerii. Coaceti briosele pe parcursul a aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit pana la 170-180°C. Verificati daca sunt gata prin testul cu scobitoarea. coateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin (timp de 10 minute). Apoi scoateti-le din forme.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1640 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019142 (s)