News Flash:

Un gustos tort cu crema de cocos

15 Februarie 2012
1387 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu crema de cocos
Ingrediente:

Pentru negresa:

1 pachet unt
200 gr ciocolata
250 gr zahar
3 oua
3 linguri cacao
150 gr faina
praf de copt
   
Pentru crema de cocos:
       
3 oua
600 ml lapte
200 gr zahar
250 gr nuca de cocos
extract de vanilie
100 gr faina
    
Mod de preparare:

Negresa:

Topim ciocolata cu untul intr-un vas la foc mic. Batem ouale cu zahar, adaugam compozitia de ciocolata cu unt (topita si racita), incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.unem compozitia intr-o forma de tort si o dam la cuptor (care a fost bine incalzit in prealabil) pentru 30-40min.

Crema:

Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam nuca de cocos. Stingem focul si lasam 10-15 minute. Strecuram apoi laptele si il punem iar pe foc cu jumatate din cantitatea de zahar (100 gr). Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le amestecam cu zaharul ramas, extractul de vanilie, faina si cateva linguri de lapte cald. Punem amestecul de galbenusuri peste laptele din vas, amestecam bine pana se ingroasa compozitia si luam vasul de pe foc.
Adaugam in compozitia de mai sus cocosul pe care l-am strecurat la inceput si albusurile batute spuma.

Tortul e usor de ansamblat, peste blatul de negresa adaugam crema de cocos racita si ornam cu ciocolata rasa.
Tort cu crema de cocos pregatit de Flori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

unt ciocolata zahar oua cacao faina lapte
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1850 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035267 (s)