News Flash:

Un desert rapid si simplu - Testeaza prajitura cu biscuiti si ciocolata, care nu are nevoie de coacere

5 Decembrie 2017
2021 Vizualizari | 0 Comentarii

Nu cochetezi prea des cu bucataria, insa adori prajiturile de casa? Nicio problema! Va prezentam o reteta gustoasa, care nu necesita coacere.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 500 g biscuiti
  • 1 pachet unt

Pentru umplutura:

  • 300 g ciocolata menaj
  • 250 ml frisca
  • 3 foi gelatina
  • 4 linguri fulgi de cocos

Pentru servit:

  • fulgi de cocos

Mod de preparare:

Aceasta prajitura de ciocolata cu blat din biscuiti de face foarte usor si nu necesita coacere. Iata o reteta simpla care va fi pe placul tuturor! Pentru blat, se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul intr-o tava cu pereti inalti si se preseaza bine de tot. Ciocolata se acopera cu frisca fiarta, se amesteca pana se dizolva, apoi peste compozitie se pune gelatina inmuiata in apa, in prealabil. Se omogenizeaza si apoi se mixeaza si se amesteca bine cu nuca de cocos. Se pune peste blat si se da la rece pentru 4 ore. Se serveste cu nuca de cocos.

Citeste si reteta de prajitura cu ananas

Ingrediente:

  • 1 conserva ananas felii
  • 1 conserva ananas bucati
  • 1 mana de cirese confiate
  • 280 g faina
  • 200 g zahar brun
  • 1 lingura unt de cocos (sau margarina)
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Tapeteaza o tava nedetasabila cu ulei si zahar brun. Pe suprafata tavii asaza felii de ananas, apoi umple golurile dintre acestea cu cirese confiate. Intr-un bol adauga faina, zaharul ramas, sarea si praful de copt. Amesteca bine si adauga apoi conserva de ananas cu tot cu zeama si untul de cocos. Amesteca totul cu ajutorul mixerului. La final adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Toarna compozitia in tava si coace totul timp de 40 de minute, sau pana cand prajitura se rumeneste la suprafata. Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca la temperatura camerei, apoi rastoarn-o pe un platou.

preluat de pe acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

celsius
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014420 (s)