News Flash:

Un desert delicios de toamna, placinta cu struguri este rasfatul ideal pentru pofta de dulce

13 Septembrie 2017
273 Vizualizari | 0 Comentarii
Un desert delicios de toamna, placinta cu struguri este rasfatul ideal pentru pofta de dulce. Incearca si tu reteta pe care ti-o propunem!

Ingrediente:

2 foi aluat congelat
700 g struguri negri
150 g + 2 linguri zahar
2 ½ linguri amidon
1 ½ lingura zeama de lamaie
1 lingura unt, la temperatura camerei

Citeste si Placinta cu branza de burduf

Mod de preparare:

Intinzi o foaie de aluat pe o suprafata plana, apoi o asezi intr-o tava circulara, presand usor marginile. Acoperi cu folie de plastic si o lasi sa se intareasca la rece, 30 de minute. Speli bine strugurii si indepartezi toate coditele. Indepartezi coaja de pulpa, punandu-le separat in doua boluri. Zdrobesti usor pulpa pentru a elibera sucul. Dai pe foc pana da in clocot, apoi mai lasi inca 5 minute la temperatura mica. Lasi sa se raceasca complet.
Treci compozitia printr-o sita fina, pentru a indeparta semintele. Amesteci cu cojile de strugure si restul ingredientelor. Dai pe foc pana ce da usor in clocot, la temperatura mica, amestecand continuu, pana ce amestecul incepe sa se ingroase. Lasi la racit complet. Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius. Transferi strugurii in tava, peste aluat.
Inmoi marginile cu putina apa si asezi deasupra a doua foaie de aluat. Crestezi usor placinta in 6 locuri. Dai la cuptor 30 de minute, reduci putin temperatura si mai lasi inca 25 de minute. Lasi la racit 2-3 ore inainte de servire.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat congelat zahar amidon citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013264 (s)