News Flash:

Un deliciu in domeniul dulciurilor care poate sta la loc de cinste pe masa plina cu bunatati atunci cand avem evenimente in familie - Prajitura cu crema de budinca

15 Iunie 2017
1836 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
200 ml lapte
100 g zahar
1 cub drojdie ( 42g)
500 g faina
1 praf sare
100 g unt moale
2 oua
coaja rasa de lamaie

Pentru crema:
1 l lapte
75 g zahar
2 plicuri zahar vanilie
2 1/2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie
300 g ciocolata

Mod de preparare:


Se incalzeste putin laptele si se adauga 20 g zahar. Se adauga drojdia rupta bucatele si se lasa sa creasca la caldura (eu am pus pe radiator) 10 minute.
Intr-un vas adanc se cerne faina, se adauga restul de zahar, ouale, coaja de lamaie, sare si untul taiat bucatele. Se adauga drojdia cu laptele si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca acoperit cu un prosop, intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Citeste si Ce zici de o prajitura cu crema de vanilie si fructe de padure? Reteta de care te vei indragosti!

Intre timp facem budinca conform indicatiilor de pe plic, adaugand si zaharul vaniliat. Se acopera cu o folie sa nu faca pojghita si se lasa sa se raceasca.
Se intinde o foaie din 2/3 de aluat intr-o tava unsa cu grasime (hartie de copt) 30x40 (eu am pus in tava mare de la aragaz). Se lasa sa creasca inca 15 minute, apoi se adauga budinca lingura cu lingura si se acopera cu o foaie din restul de aluat.
Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute la foc mic.
Se scoate se lasa sa se racoreasca si se acopera cu ciocolata topita. Asteptam sa se raceasca complet.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pentru aluat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1778 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015469 (s)