News Flash:

Un cunoscut nutritionist roman, despre cel mai intalnit ulei din bucatariile romanilor: ”Nu-l mai consumati, este toxic!”

27 Mai 2019
615 Vizualizari | 0 Comentarii

Valentin Bunea este un cunoscut nutritionist roman, care promoveaza zilnic stilul de viata adoptat atat de el si de familia sa, cat si de clientii care ii solicita ajutorul in coordonarea programelor de slabit. Valentin Bunea este un vocal propovaduitor al alimentatiei sarace in carbohidrati, asa numitul stil de viata low carb. Printre sfaturile zilnice despre cum sa traim sanatos si sa (re)devenim supli, specialistul in nutritie trage semnalul de alarma in ceea ce priveste consumul unui ulei atat de folosit in bucatariile romanilor. Aceasta este postarea pe Facebook a nutritionistului:

”DESPRE ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI – de Valentin Bunea

Vrei sa faci icre, maioneza, salata de vinete? Noi nu folosim ulei de floarea soarelui pentru ca vine deja oxidat inca din fabrica prin procesul de extractie in care se folosesc temperaturi mari si solventi chimici. Este bogat in Omega 6. Fiind un ulei cu un procent extrem de ridicat de acizi grasi polinesturati (omega 6) oxideaza doar daca este expus la oxigen, daramite daca il incalzim.

Acizii grasi polinesturati cand sunt incalziti se destrama usor generand o cantitate mare de radicali liberi cu mult timp inainte sa scoata fum. Radicalii liberi sunt compusi chimici incompleti care „fura” electroni de la celulele noastre sanatoase pentru a se completa. Cand celulele devin 99,99% conform cu originalul si se multiplica apar celulele pre-canceroase. Si nu vrem asa ceva. In plus, cu cat cantitatea de acizi grasi omega 6 este mai mare si omega 3 mai mic, cu atat nivelul de inflamatie din corp este mai mare.

Atentie, uleiul de floarea soarelui „fara colesterol” nu a avut niciodata colesterol pentru ca semintele de floarea soarelui nu au colesterol”, conchide Valentin Bunea. Nutritionistul care desfiinteaza uleiul de floarea soarelui si uleiurile polinesaturate  spune ca cele mai bune variante pentru consumul uman sunt lipide mononesaturate si saturate precum unt, ulei de masline / cocos / untura / palmier / avocado si… MCT.

Uleiul MCT este integral compus din acizi grasi saturati. Denumirea MCT vine de la Medium Chain Triglyceride si este extras din ulei de cocos si de palmier. Uleiul MCT este lichid indiferent de temperatura camerei, este incolor si inodor, ideal pentru salata de icre, maioneza si salata de vinete, completeaza nutritionistul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

valentin bunea ulei prajit omega 6
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011066 (s)