News Flash:

Un aperitiv plin de vitamine si minerale - Oua scotiene

28 Iulie 2017
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
Astazi iti prezentam un preparat foarte gustos pe care cu siguranta vei fi incantata sa il degusti. Iata cum se prepara ouale scotiene! Initial, invelisul acestor oua se prepara din carne de carnati, iar ulterior datorita continutului de proteine de calitate si al vitaminei B, cei mai multi folosesc carnea tocata de pui.

Ingrediente:

6 oua
500 gr carne tocata 100% din piept de pui CocoRico
piper
sare
200 gr faina
100 gr pesmet

Citeste si De cand am gasit reteta, le fac des - Oua umplute cu maioneza si bacon

Mod de preparare:

Fierbe 4 oua intre 2 si 4 minute, miscandu-le permanent astfel incat galbenusurile sa fie mereu in centru cratitei. Dupa ce s-au fiert, pune ouale intr-un vas cu apa rece si raceste-le. Curata-le delicat coaja in apa.Sparge cate un ou in doua boluri si bate-le. Adauga pesmetul peste un ou bptut si amesteca. Adauga si faina peste cel de-al doilea ou batut si omogenizeaza cu un tel. Adauga putina apa pana ce consitenta oului cu faina va fi cremoasa.
Pune carnea de pui CocoRico intr-un bol, asenozeaz-o cu sare si piper si amestec-o uniform. Daca iti place ketchup-ul posi adauga putin in carne pentru a-i da o aroma si culoare mai puternica.
Amesteca apoi carnea cu mixul de ou cu pesmet si adauga 100 de grame de varza taiata marunt. Amesteca pana se omogenizeaza.

Creaza apoi forma unei chiftele intinse, tavaleste oul in faina si adauga-l peste chifteaua de carne. Infasoara apoi oul in carnea de pui tocata, astfel incat oul sa fie in interiorul chiftelei.
Odata formata chifteaua, scufund-o in amestecul de faina cu ou, apoi in faina.
Repeta procedura si pentru restul de oua ramase.

Dupa ce ai terminat de incorporat ouale in chiftele, pune-le intr-o cratita cu ulei incins, amestecandu-le din cand in cand pana capata o culoare aurie.
Scoate ouale pe un servetel pentru a se scurge eventualul ulei, iar apoi le poti servi cu placere alaturi de familie!

preluat de pe in bucatarie
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua carne tocata pesmet citeste si carne chiftele ulei incins
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019548 (s)