News Flash:

Uite cum se face, de fapt, hummusul din sfecla rosie - O sa regreti ca nu l-ai facut pana acum

20 Martie 2017
1681 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 sfecle medii
400 g naut fiert
1/2 lingurita sare
3 linguri tahini
2 catei de usturoi
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri apa
2 linguri ulei de masline
2 linguri rozmarin sau chimion (optional)

Mod de preparare:

Un aperitiv oriental pe care l-am adoptat cu mare, mare placere. E usor de preparat, e extrem de gustos si sanatos si, pe deasupra, arata absolut minunat pe orice masa festiva. Si nu numai. Perfect pentru vegani, vegetarieni si cei care tin post.
Preincalzeste cuptorul la treapta mare.
Spala sfecla bine si pune-o la copt (acoperita cu hartie de copt sau folie de aluminiu) timp de 45 de minute. Daca atunci cand o intepi cu o scobitoare aceasta intra usor, inseamna ca e gata. Scoate din cuptor si lasa la racit 5-10 minute.
In timp ce aceasta se raceste, prepara hummus-ul. Combina toate ingredientele intr-un blender (in afara de uleiul de masline, pe care il adaugi abia la final, treptat).
Cand s-a racit sfecla, curat-o, taie-o bucati mici si paseaz-o intr-un blender, pana e moale de tot. Adaug-o peste hummus-ul facut mai devreme.
Se serveste cel mai bine cu paine prajita crocanta si fierbinte.

sursa: unica

hummus sfecla retete hummus
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013540 (s)