News Flash:

Uite ce favorizeaza longevitatea

25 Ianuarie 2012
3260 Vizualizari | 0 Comentarii
mancare sanatoase

Printre alimentele care ajuta la realizarea acestui tel, o viata lunga si sanatoasa, se afla si caisele, merele sau ciupercile, conform L'Internaute..

Caise

Originare din China, caisele sunt bogate in antioxidanti si vitaminele C si A. Se pot consuma proaspete sau uscate. Sunt bogate in potasiu, foarte utile pentru evitarea crampelor, in special la sportivi. Contin multe fibre alimentare, care ajuta impotriva constipatiei.

"Caisele este de preferat sa fie pastrate in frigider, deoarece sunt foarte fragile. Pentru a le consuma, caisele scoase de la rece trebuie lasate la temperatura camerei, inainte de a le manca", explica endocrinologul si nutritionistul, Laurence Levy-Dutel, doctor la spitalul Pompidou, din Paris.

Coacaze

Coacazele sunt fructe foarte fragile si trebuie consumate sau preparate rapid. Au continut scazut in calorii, putin zahar si sunt bogate in vitamina C. Acestea isi pastreaza toate proprietatile atat proapete, cat si congelate sau transformate in gem. Citeste reteta suc de coacaze.

"Coacazele nu sunt consumate prea des, din cauza gustului lor acrisor. Dar amestecate intr-o salata de fructe sau in compot, ele aduc multa vitamina C si au putine calorii", sustine medicul.

Mere

Marul face parte dintre fructele cele mai sanatoase. Cu putine calorii, mai mult sau mai putin dulce, in functie de soiul ales, marul are o mare putere de satietate. Unele studii arata ca marul este benefic si in cazul colesterolului ridicat.

"Nu exista diferente nutritive intre diferitele soiuri. Un detaliu important: marul trebuie mancat dupa ce a fost spalat. El contine multe vitamine si minerale", explica specialistul.

Mure


A nu se confunda murele salbatice cu murele de cultura. Sunt doua soiuri diferite. Murele contin mult fier si calciu. Sunt utile pentru tulburarile digestive, accelerand tranzitul intestinal.

"Trebuie sa fim prudenti cand vrem sa mancam fructe de padure (mure printre altele). Ele pot provoca paraziti. Solutia: pentru evitarea oricarui risc, murele se spala foarte bine cu apa. Ele sunt delicioase, in compozitia unor prajituri, gemuri sau compoturi", declara dr. Laurence Levy-Dutel.

Ciuperci

Ciupercile contin putine calorii si sunt recomandate tuturor. Sunt foarte bogate in vitamina B si in minerale. In plus, ciupercile pot fi consummate crude sau fierte.

"Ciupercile sunt foarte hranitoare, contin minerale (cupru, seleniu) si vitaminele B si D. Ele au multe ingrediente active, benefice pentru sanatatea intestinala", mai declara expertul. Citeste orez cu ciuperci.

sursa: ziare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

caise coacaze mere mure ciuperci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1364 viz    0 com
2984 viz    0 com
1734 viz    0 com
1928 viz    0 com
2298 viz    0 com
2014 viz    0 com
4262 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1647 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016560 (s)