News Flash:

Uite asa se prepar ardeii umpluti cu carne de pui

8 Noiembrie 2016
1383 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg carne de pui
200 gr orez
18-20 ardei grasi mai mici
2 oua
1 morcov
1 ceapa mica
1/2 lingurita boia dulce
200 ml bulion
1 lingura faina
2-3 frunze de dafin
o legatura marar verde
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Carnea de pui o taiem marunt, ideal ar fi sa o taiati cu cutitul bucatele mici sau daca folositi robotul sa nu o faceti pasta, o maruntiti un pic mai mare. Ardeii ii spalam bine, le scoatem coditele si samburii impingand usor de coada inauntru. Ceapa o tocam marunt, morcovul il curatam si-l dam pe razatoarea mica, orezul il spalam bine in mai multe ape.

Incingem putin ulei intr-o tigaie si adaugam ceapa tocata si morcovul. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam boia si orezul. Amestecam usor si punem compozitia peste carnea de pui. Bineinteles ca se poate prepara „la rece” in varianta sanatoasa adica le amestecam toate fara sa le calim. Mai adaugam 2 oua, 1 lingurita sare si piper.
Amestecam (cu mana, se omogenizeaza cel mai bine).

Umplem ardeii cu grija sa nu se rupa. Nu ii umpleti pana la baza deoarece compozitia mai creste in volum. Intr-o oala de 6 litri punem putin ulei cu care ungem si peretii oalei. Asezam ardeii cu „fata” in jos.
Completam cu apa. Punem la fiert cu capac la foc mic cam o ora.

Gustam un ardei de deasupra si daca carnea s-a fiert preparam sosul. Strecuram cu grija zeama fierbinte in care au fiert ardeii si o punem deoparte.
Punem 2-3 linguri de ulei intr-o cratita si cand s-a incins punem o lingura de faina. Amestecam pana se desface si adaugam bulionul, frunzele de dafin, sare si 1 lingurita de zahar. Turnam peste sos si zeama fierbinte de la ardei si mararul verde tocat (eu am uitat de el).

Turnam sosul peste ardei in oala si mai lasam 5-10 minute la foc mic.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ardei umpluti reteta ardei ardei carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1600 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012323 (s)