News Flash:

Uite asa se face prajitura cu firimituri si gem

20 Ianuarie 2017
10891 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 gr faina
300 gr gem de prune
200 ml ulei
200 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
un varf de cutit sare
3 oua
1/3 amoniac
otet sau zeama de lamaie pentru a stinge amoniacul

Prajitura cu gem, o delicatesa pe care mi-o amintesc inca din copilarie. Simplu de realizat pentru ca nu necesita prepararea niciunei creme, gemul de prune fiind vedeta in cazul acestei prajituri, vom folosi banalul gem pe care fiecare dintre noi il are in casa sau il poate procura foarte usor.

Mod de preparare:

Punem cele trei oua intr-un castron de marime medie, peste care adaugam cantitatea de zahar si cele doua pliculete de zahar vanilat. Adaugati si un praf de sare. Folosind mixerul, pentru a va fi mult mai usor, amestecati cele doua ingrediente. Este momentul sa adaugati cantitatea de ulei si omogenizati compozitia. Stins in putin otet sau in zeama de lamaie, puneti intr-o lingurita 1/3 din cantitatea de amoniac pe care o contine un pliculet su adaugati in compozitie.

Adaugati treptat cantitatea de faina si continuati sa amestecati. In momentul in care aluatul devine mai consistent, puneti deoparte mixerul si amestecati folosind mainile. Coca va trebui sa aiba, in final, consistenta celei din imagine.

Impartiti aluatul in doua parti egale. Pe una dintre ele o veti intinde in tava. Nu este nevoie sa intindeti foaie, ci puteti lua bucati mici de aluat pe care le presati cu degetele si le imbinati direct pe suprafata tavii de copt. Nu este nevoie nici sa ungeti tava de copt cu ulei sau sa folositi hartie de copt, compozitia aluatului contine ulei suficient astfel incat prajitura sa nu se prinda de tava in timpul coacerii. Va arata ca in aceasta fotografie:
Intindeti deasupra gemul, acoperind uniform foaia.

Pe cea de a doua parte din aluat o rostogoliti usor prin faina si o razuiti deasupra gemului, folosind o razatoare obisnuita. Faceti acest lucru astfel incat intreaga suprafata a prajiturii sa fie acoperita de aluat dat prin razatoare.

Incalziti cuptorul si introduceti tava cu prajitura. Lasati la foc mediu, timp de aproximativ 30-35 de minute, apoi scoateti si lasati putin sa se raceasca. Nu lasati prea mult la cuptor, suprafata nu trebuie sa fie prea rumenita, se poate arde. Portionati prajitura si presarati zahar vanilat dupa preferinte.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura gem aluat prajitura blat prajitura prajitura franjurata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1516 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022626 (s)