News Flash:

Uite asa se face pandispanul adevarat. In sfarsit, am gasit reteta perfecta. Iese moale, pufos si foarte aerat!

22 Septembrie 2016
1046448 Vizualizari | 4 Comentarii
Ai tot facut pana acum pandispan, dar niciodata nu ti-a iesit pufos, moale si aerat? Chiar daca pare usor de facut, trebuie sa pui in aplicare si niste trucuri.

Uite-le:
1. Respecta cantitatea de ingrediente: 1 pahar de faina, 6 oua, 0.5 lingurita de praf de copt, 1 pahar de zahar.

2. Ouale trebuie tinute 10-15 minute in congelator, inainte de a le bate bine.

3. Ouale trebuie batute cu mixerul, la viteza maxima.
ATENTIE: paletele mixerului trebuie trecute pe suprafata vasului si rar pana pe fundul lui.

CITESTE SI: CREMSNIT, cu un EXTRA-ingredient SPECIAL

4. Se pun portii mici de zahar si abia dupa ce masa de oua isi mareste volumul de 4-5 ori.

6. Faina cernuta se pune dupa ce presti mixerul. Mai intai se amesteca cu lingura, apoi se pune bicarbonatul sau praful de copt. Poti sa stingi in prealabil bicarbonatul cu niste zeama de lamaie.

7. Pandispanul nu se coace la o temperatura mai mare de 180 de grade Celsius. Daca deja e rumenit pe margini, dar la mijloc e lichid, trebuie sa reduci temperatura. El se coace in aproximativ 45 de minute. Bineinteles, timpul de coacere depinde de diametru formei.

8. Cuptorul nu se deschide in timpul coacerii, altfel pandispanul se lasa. De racit, trebuie sa se raceasca in forma.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pandispan reteta pandispan pufos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Teodora  | #1151
Oua congelate??????????
nico  | #1152
in nici un caz....praf de copt sau bicarbonat! oualele batute bine sunt cele care determina "pufosenia"! deci....beh!
Ramona H.  | #1153
Hm ... la un bun padispan nu e nevoie de asemenea adaosuri precum bicarbonat , praf de copt etc. , iar ouale "10-15 minute in congelator" !? in nici un caz ! E suficient sa fie tinute la frigider. Reteta e simpla, la fiecare ou cate 1 lingura rasa de faina, zahar. Ouale se vor spuma repede daca in prealabil se adauga careva fire de sare. In galbenus se poate adauga 1 ling. de ulei si una de apa la 10 oua. Astfel in oale bine batute, se incorporeaza faina prin amestecare usoara. Iar cuptorul nu se va deschide in primele 15-20 min ... astfel mie imi iese un padispan perfekt. :-)
mklmn  | #1155
In NICIUN CAZ nu se face asa pandispanul adevarat!!!
In primul rand NU se pune praf de copt!!!
Cantitatile sunt tot timpul relative la numarul de oua si nu trebuie neaparat sa stea in congelator.
Asa cum e mentionat mai sus, reteta e simpla: la fiecare ou se pune o lingura de zahar si o lingura de faina si putina sare.
Aluatul va creste datorita albusurilor batute foarte bine intr-o spuma tare.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025177 (s)