News Flash:

Uite asa se fac gogosile pripite

23 Ianuarie 2017
28265 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g iaurt
200 ml lapte dulce
2 oua
1 lingura zahar tos
300-320 g faina
coaja rasa de la o lamaie
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt
sare
700-800 ml ulei pentru prajit
2 linguri zahar pudra vanilat

Mod de preparare:

1. Se bat ouale cu un praf de sare si o lingura zahar tos. Se adauga laptele caldut, iaurtul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

2. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se cern si se inglobeaza in compozitia de lapte si ou. Se obtine un aluat moale, care se bate bine pana se omogenizeaza. Aluatul se amesteca doar o singura data, nu si mai tarziu, pe masura ce se prajesc gogosile.

3. Intre timp, se incinge pe foc o tigaie cu fundul mai gros, in care se toarna deodata tot uleiul. Aluatul nu se lasa deoparte sau la dospit, ci se prajeste imediat. Se ia cate o lingurita cu varf, numai din marginea aluatului, si se pune in uleiul bine incins. Se prajesc pe rand cate 6-7 gogosi deodata, cate 3-4 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe o hartie absorbanta, apoi se pudreaza cu zahar si se servesc imediat.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gogosi pripite reteta gogosi aluat gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016672 (s)