News Flash:

Uite asa se fac gogosile de post

31 Martie 2017
2818 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (pt. 20 gogosi):

250 g faina
12 g drojdie proaspata
1 lingura zahar
25 ml ulei + 250 ml pentru prajit
1 varf cutit de sare
aprox. 150 ml apa calduta
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

1. Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza apoi adaugam 1/2 lingurita faina si 2-3 linguri apa calduta. Amestecam bine si apoi lasam sa-si faca treaba adica sa creasca.
2. Intr-un bol cernem faina adagam restul ingredientelor si drojdia crescuta. Framantam rapid un aluat vartos pana se desprinde de peretii vasului, presaram deasupra putina faina si lasam sa dospeasca acoperit 1 ora.

3.Ungem planseta de lucru cu putin ulei si rasturnam aluatul crescut. Intindem o foaie de aproximativ 1/2 cm si decupam forme rotunde.
Le punem pe hartie de copt si le mai lasam sa creasca inca 15 minute.
Prajim gogosile in ulei incins astfel; luam gogasa si o punem la prajit cu partea de sus in ulei, practic le intoarcem cand le punem la prajit.

Le lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe alta, unele se intorc singure :) apoi le scoatem pe un platou peste care am pus un servet de hartie sa absoarba excesul de ulei.
Le pudram cu zahar cat sunt calde.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gogosi post aluat gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1611 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016650 (s)