News Flash:

Uita de gogosarii cumparati din magazin! Cu reteta asta de gogosari in otet fara fierbere nu ai cum sa dai gres

10 August 2017
5988 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca vrei sa pui pentru iarna gogosari in otet fara fierbere si fara conservant, cu reteta de mai jos nu ai cum sa dai gres!

Ingrediente:


4 kg de gogosari
400 ml otet de vin de 9 grade
400 grame zahar
80 grame sare pentru muraturi
o legatura frunze de telina
o lingura de boabe de piper
o lingura de boabe de mustar
trei bucati de hrean
cativa catei de usturoi
cateva frunze de dafin

Citeste si Bomba de vitamine - Zacusca de ciuperci cu gogosari


Mod de preparare:
 
Se spala bine gogosarii, se lasa sa se scurga de apa se scoate cotorul si semintele si se taie in patru. Se pun intr-un vas incapator. Separat se fierbe oterul cu zaharul si sarea pana se obtine o solutie omogena.
Se toarna amestecul de otet, sare si zahar peste gogosari si se acopera. Se tin in vasul cu amestec pana a doua zi. Din cand in cand se amesteca in vasul cu gogosari pentru ca solutia sa ii cuprinda pe toti.
Peste noapte, gogosarii vor lasa mai multa zeama. A doua zi se separa gogosarii de zeama si se aseaza in borcane curate si uscate. Daca borcanele nu sunt uscate exista riscul sa fermenteze gogosarii.
Bucatile de gogosari trebuie asezate cat mai aproape unele de altele. Printre ele se aseaza bucati de hrean, usturoi, foi de dafin si frunze de telina.
La final se pun cateva boabe de piper si mustar. Se strecoara zeama pentru a evita ca impuritatile din gogosari sa fie puse in borcane. Se toarna zeama peste gogosari astfel incat sa se acopere. Se pun capacele si se aseaza la loc racoros.

preluat de pe a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gogosari citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019042 (s)