News Flash:

Uimeste-ti familia cu prajitura krem a la krem - Este o prajitura delicioasa, care face furori pe internet. Vezi mai jos cum se face pas cu pas…

17 Ianuarie 2017
54786 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata

Pentru crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de coniac

Mod de preparare:

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Seapasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:
Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:
Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.
Se da la rece pana se intareste glazura.

Citeste si alta reteta de prajitura de casa

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 200 gr de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri cu gris sau pesmet
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 2 plicuri praf de copt
  • un pic de sare
  • 50 ml de lapte
  • 250 ml de ulei

Mod de preparare:
Se separa ouale, apoi se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se obtine o crema groasa. Punem faina si praful de copt, cacao si grisul. Mixam apoi, pe rand, la viteza minima, laptele, uleiul si mierea. Separat, batem albusurile spuma tare, impreuna cu sarea. Amestecam spuma de albusuri cu galbenusurile. Din aceasta compozitie se coc doua foi, intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, pentru 15 minute, apoi se lasa la racit.

Pentru crema:

  • 700 ml frisca lichida
  • 3 pachete de intaritor de frisca
  • 4 linguri de lapte condensat
  • 2 linguri de miere
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare:
Se bate frisca la viteza mare, se pune si intaritorul de frisca, apoi mierea si vanilia. Obtinem o crema tare, pe care o dam la rece pana cand se raceste.

Pentru crema de la mijloc:

  • 120 gr de ciocolata de menaj
  • 50 gr de unt
  • o lingura de apa
  • 2 linguri de ulei

Se topesc toate in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru glazura:

  • 250 gr de ciocolata menaj
  • 100 gr de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de apa
  • o lingura de zahar pudra

Se topesc toate in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

ARANJARE:

Peste prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema si o nivelam cu o spatula. Peste crema alba se toarna crema de la mijloc, la temperatura camerei, nivelam bine si dam cateva minute la congelator sau la frigider, pana cand glazura se intareste. Punem apoi al doilea strat de crema, nivelam si rasturnam peste a doua foaie. Presam bine. Peste prajitura turnam crema de ciocolata si nivelam foarte bine. La final, prajitura trebuie sa stea la frigider pentru doua ore.

preluat de pe a1


sursa

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

krem krem prajitura krem krem
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1600 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017448 (s)