News Flash:

Turtite de hrisca cu dovleac - FOTO

12 Ianuarie 2012
2796 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:

140 g faina de hrisca
60g faina (de grau)
100-120 ml apa

Pentru umplutura:

250-260 g dovleac copt sau fiert la aburi
1 lingura pasta miso
1 lingura zahar brun
2 linguri de nuca macinata

Mod de preparare:

Fainile se cern impreuna intr-un castron. Se toarna apa treptat - atat cat este necesar pentru a forma un aluat. Acesta se imparte in 8 bucati.
Dovleacul se zdrobeste cu furculita, se adauga pasta miso, zaharul si nuca si se amesteca bine. Se imparte si aceasta compozitie in 8.
Se infierbanta o tigaie de teflon pe foc potrivit.
Se ung mainile cu putin ulei. Se ia cate o bucata de aluat si se turteste usor intre palme. In mijloc se pune umplutura si se aduc marginile aluatului peste umplutura lipindu-le putin cate putin (rotind turtita in palma) pana se inchide foaia de alut. Turtita astfel rezultata se preseaza usor intre palme. La fel se procedeaza si cu restul de aluat si de umplutura. Turtitele se asaza cu partea unde s-a inchis aluatul in jos in tigaia fierbinte (se poate pune si putin ulei in tigaie) si se acopera cu capacul. Se lasa asa pana se rumenesc bine. Se intorc apoi pe partea cealalta, se acopera din nou cu capacul si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta parte.
Cand turtitele sunt gata, se trec pe farfurie si se servesc.
Turtite de hrisca cu dovleac recomandate de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


faina apa pasta miso zahar brun nuca aluatul turtitele farfurie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3752 viz    0 com
1647 viz    0 com
1864 viz    0 com
2146 viz    0 com
2329 viz    0 com
2326 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016156 (s)