News Flash:

Turtite de hrisca cu dovleac - FOTO

12 Ianuarie 2012
2861 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

140 g faina de hrisca
60g faina (de grau)
100-120 ml apa

Pentru umplutura:

250-260 g dovleac copt sau fiert la aburi
1 lingura pasta miso
1 lingura zahar brun
2 linguri de nuca macinata

Mod de preparare:

Fainile se cern impreuna intr-un castron. Se toarna apa treptat - atat cat este necesar pentru a forma un aluat. Acesta se imparte in 8 bucati.
Dovleacul se zdrobeste cu furculita, se adauga pasta miso, zaharul si nuca si se amesteca bine. Se imparte si aceasta compozitie in 8.
Se infierbanta o tigaie de teflon pe foc potrivit.
Se ung mainile cu putin ulei. Se ia cate o bucata de aluat si se turteste usor intre palme. In mijloc se pune umplutura si se aduc marginile aluatului peste umplutura lipindu-le putin cate putin (rotind turtita in palma) pana se inchide foaia de alut. Turtita astfel rezultata se preseaza usor intre palme. La fel se procedeaza si cu restul de aluat si de umplutura. Turtitele se asaza cu partea unde s-a inchis aluatul in jos in tigaia fierbinte (se poate pune si putin ulei in tigaie) si se acopera cu capacul. Se lasa asa pana se rumenesc bine. Se intorc apoi pe partea cealalta, se acopera din nou cu capacul si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta parte.
Cand turtitele sunt gata, se trec pe farfurie si se servesc.
Turtite de hrisca cu dovleac recomandate de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


faina apa pasta miso zahar brun nuca aluatul turtitele farfurie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3906 viz    0 com
1683 viz    0 com
1888 viz    0 com
2184 viz    0 com
2386 viz    0 com
2427 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1418 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014607 (s)