News Flash:

Turtite cu carne

2 Februarie 2012
1646 Vizualizari | 0 Comentarii
Turtite cu carne
Ingrediente:

Pentru aluat:

1-1/2 lingurita drojdie uscata
400 g faina
aprox. 160 ml apa calda
1/2 lingurita sare
ulei

Pentru umplutura:

200 g carne de porc tocata
1 praz - taiat marunt
1-1/2 lingurita boia dulce
1-1/2 lingurita ienibahar pudra
cateva frunze de coriandru tocate
4 linguri ulei de susan
piper
sare

Mod de preparare:

Mai intai se calesc in jur de 10 minute toate ingredientele necesare pentru umplutura, dupa care se lasa la racit. Drojdia se dizolva in apa calduta, se toarna apoi peste faina cernuta impreuna cu sarea. Se amesteca la inceput cu o lingura de lemn pana se aduna intr-un aluat, apoi se framanta in jur de un sfert de ora. Dupa aceea se imparte aluatul in 10 bucati care se acopera cu o folie (sa nu se ususce) si se lasa sa se odihneasca aprox. 10min.
Fiecare bucata se intinde apoi intr-o foaie de aprox. 10x20 cm. Daca aluatul este cumva putin lipicios ne ajutam de ulei sa-l intindem. Pe fiecare se intinde o lingura de umplutura si rulam pe latura cea mai lunga (obtinand astfel o "rulada" de 10cm lungime). Ridicam "rulada" si o presam deasupra. apoi o intindem usor, mai mult prin presare, pana obtinem un disc de aprox. 10-12cm.Toate turtitele obtinute se aranjeaza in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Turta cu carne pregatita de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

drojdie uscata faina apa sare ulei praz boia dulce ienibahar pudra piper
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1801 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019451 (s)